تعیین مونتاژ یا تقلبی بودن عکس از سوی کارشناس رسمی دادگستری عکاسی فیلم سازی سینما

در حوزه فعالیت عکاسی مواردی پیش می آید که به اهداف گوناگون اقدام به انتشار و مونتاژ عکس ها می کنند. در واقع برای اینکه بتوانند قسمتی از عکس را مونتاژ یا ویرایش یا بازسازی نمایند با عکس دیگری ادغام کرده و به جای یک تصویر واقعی انتشار می دهند. این گونه کارها برای اهداف مختلف انجام می شود که در این بحث اهداف مد نظر ما نیست. کارشناس رسمی دادگستری عکاسی سینما فیلم سازی می تواند با بررسی نحوه و نوع عکس از تقبلی بودن یا طبیعی بودن عکس اطلاع یافته و گزارش خود را ارائه نماید.

نحوه تشخیص عکس مونتاژ یا جعلی

عمده مونتاژ های عکس با نرم افزار های گرافیکی چون فتوشاپ و ایلاستریتور و غیره انجام می شود. چنانچه مونتاژگر یا ویرایش گر عکس شخصی حرفه ای باشد تشخیص عکس واقعی از جعلی کاری بسیار پردقت و حساس خواهد بود. کارشناس در خصوص نحوه تشخیص عکس مونتاژ یا جعلی با بررسی های پیکسل به پیکسل و بررسی کیفیت عکس، نحوه نورپردازی، سایز عکس ها، کشیدگی و زمینه عکس ها می تواند به اصلی یا تقلبی بودن آن پی ببرد.

استفاده از نرم افزار های تشخیص عکس مونتاژ

با پیشرفت تکنولوژی صنعت به سمت دسته بندی و تشخیص آنها گام بر می دارد. چنانچه کارشناس بخواهد در خصوص جعلی یا طبیعی بودن عکس اظهار نظر نماید می تواند با استفاده از نرم افزارهای تشخیص عکس، محتواها را به خوبی مورد بازنگری قرار داده و نظر خود را اعلام نماید.

مزایای تشخیص عکس جعلی

مهم ترین مزایای تشخیص عکس جعلی افشاء واقعیت است. گاهی به واسطه انتشار عکس جعلی خانواده ها از هم می پاشند، گاهی سبب توهین و بی احترامی و یا حتی اغتشاش و شورش  و گاهی سبب جعل اسناد و مدارک مهم می شود. لذا کارشناس با استفاده از روش های خاص و مقایسه پیکسل می تواند نسبت به تشخیص عکس جعلی و غیر جعلی اقدام نماید.

جرایم رایانه ای

بسیاری از جرایم رایانه ای که اتفاق می افتد ناشی از کلاهبرداری و ویرایش عکس های مختلف است. لذا افراد سودجو به ویرایش عکس می پردازند و با آن کلاهبرداری می کنند. به طور مثال از یک نمونه آن می توان به ویرایش عکس های اینستاگرام و تلگرام اشاره کرد که افراد سودجو اقدام به نشر اکاذیب می کنند و در قبال عابروی فرد طلب پول هنگفت می نماید. کارشناس در این خصوص بررسی های لازم را انجام می دهد  و جرایم رایانه ای مربوط به عکاسی را مشخص می نماید.

کارشناس در خصوص تعیین عکس مونتاژ یا جعلی از روش هایی خاص استفاده می کند. چنانچه عکس مونتاژ باعث وارد شدن صدمه به آبرو و ایجاد زیان برای شخص شود می تواند به کمک کارشناس رسمی دادگستری جرایم رایانه‌ای موضوع را پیگیری نماید.

کارشناس رسمی دادگستری عکاسی فیلم سازی سینما و شکایت از آتلیه عکاسی

در سال‌های اخیر آتلیه‌های عکاسی نیز رونق قابل توجهی پیدا کرده‌اند و خصوصا در مراسمات مختلف مانند مراسم عقد و عروسی هزینه‌های چند ده میلیونی و گاها بیش از صد‌ها میلیون برای تدوین و ساخت فیلم هزینه‌ می‌شوند. آپشن‌های مختلفی که آتلیه‌ها برای مشتریان در نظر می‌گیرند اغلب با دوربین‌ها و یا امکانات فوق العاده صورت می‌گیرد.

افرادی که چنین ایده‌هایی دارند در اغلب موارد نمونه و طرح‌هایی نیز در ذهن خود دارند که بر اساس آن نمونه‌ها سفارشی را آتلیه‌ها می‌دهند اما در هنگام دریافت عکس‌ها تصاویر و یا کار‌هایی که به آتلیه می‌سپارند تازه متوجه مشکلات کار می‌شوند. مشکلاتی چون بی کیفیت بودن، بر اساس قرارداد نبودن، تاخیر آتلیه در تحویل و موارد اینچنینی. با توجه به این که این خطا‌ها بسیار زیاد شده است کارشناس رسمی دادگستری عکاسی فیلم سازی سینما که وظیفه ارزیابی چنین خساراتی را دارد به بررسی این موضوع پرداخته است.

 از سوی دیگر فیلم ها و عکس های عروسی معمولا در باغ ها و تالاهای عروسی انجام می شود. آتلیه های عکاسی بسیاری وجود دارند که کارهای میکس و عکاسی عروسی را انجام می دهند. حال چنانچه خطاهایی عمدی یا سهوی در خصوص انتشار غیر مجاز عکس ها و فیلم های عروسی انجام بشود از طریق زوجین قابلیت پیگیری دارد و می توان با کمک کارشناس رسمی دادگستری جرایم رایانه‌ای شکایتی تنظیم نمود.

شکایت از آتلیه عکاسی

شکایت از آتلیه عکاسی با کمک کارشناس رسمی به این صورت است که در خصوص تمامی شواهد و مستندات مربوطه تحقیقات انجام می شود و کارشناس با استفاده از آنها اقدام به تنظیم دادخواست می نماید. شکایت از آتلیه عکاسی به دلیل مواردی چون خیانت در امانت، زورگیری و تهدیدات و تجاوز به حریم شخصی و غیره ممکن است انجام بشود. در نهایت می توان گفت شکایت از آتلیه عکاسی توسط کارشناس مورد بررسی قرار می گیرد.

تخلفات آتلیه عکاسی

آتلیه های عکاسی معمولا زیر نظر واحد اصناف فعالیت دارند و با کسب مجوز و پروانه کسب فعالیت خود را آغاز می کنند. تخلفات آتلیه عکاسی شامل عدم رعایت قوانین مربوط به صنف عکاسان است. عمده ترین تخلفاتی که آتلیه عکاسی مرتکب آن می شوند: عدم تحویل فایل عکس ها، انتشار عکس ها، تهدید ها و کلاهبرداری و امثالهم می باشد. در خصوص تخلفاتی که آتلیه مرتکب می شود، می توان دادخواست تنظیم نمود. نحوه تنظیم دادخواست بسیار مهم است که با کمک کارشناس انجام می شود.

جرم تخلفات آتلیه عکاسی

همانطور که مشخص است آتلیه های عکاسی به دلیل اینکه فعالیت های بسیار حساسی انجام می دهن علاوه بر اینکه حقوق مادی را عهده دار هستند حقوق فرهنگی و اجتماعی و شرعی را هم عهده دار هستند. لذا از هر گونه تخلف عمدی و سهوی باید مبرا باشند. جرم تخلفات آتلیه عکاسی با توجه به مواردی چون میزان خطا و میزان خسارت وارده به مشتریان مشخص می شود. کارشناس در این خصوص می تواند تحقیقات لازم را انجام بدهد و در نهایت میزان خسارت وارده و میزان تخلفات آتلیه را مشخص نماید.

نحوه ی شکایت از آتلیه به این صورت است که ابتدا تمامی شواهد توسط کارشناس آماده سازی می شود و در نهایت موضوع دادخواست مبنی بر تخلف صورت گرفته حاضر می شود. در طی آن مشتریان می توانند تمامی حقوق خود از جمله میزان هزینه، میزان خسارات معنوی و مادی وارد شده را درخواست نمایند. آتلیه عکاسی موظف است تمامی ضوابط فنی و اجتماعی و فرهنگی مربوطه را رعایت نماید و از هر گونه سوء استفاده بپرهیزد.

اظهار نظر در خصوص کیفیت فیلمبرداری در مجالس از سوی کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما

فیلمبرداری در بسیاری از مجالس جزء لاینفک آن مراسم به حساب می‌آید خصوصا در مراسم ازدواج و عروسی‌ها معمولا به عنوان یک مسئله ضروری از فیلمبردار‌های حرفه‌ای استفاده می‌شود. فیلمبرداری‌ها با هزینه‌ها و قیمت‌های مختلفی صورت می‌گیرد و معمولا هر استودیو و آتلیه‌ای پکیج‌هایی را برای مشتریان خود در نظر گرفته‌‌اند که بر اساس آن هزینه‌های مشخصی برای فیلمبرداری در نظر گرفته شده است. اما از آن‌ جا که کیفیت مندرج در این پکیج‌ها به صورت تخصصی ذکر شده و یا ممکن است مشتری تصوری از اعداد و ارقام کیفی و کمی نداشته باشد به همین دلیل گاها اختلافاتی حول فیلم‌ سازی‌ها رخ می‌دهد و یا حتی در مورادی کیفیت فیلمبرداری و قرارداد منعقد شده و یا توافق صورت گرفته یکسان نیستند. از آن جا که این اختلاف بسیار شایع است در یادداشت پیش رو به کمک کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما به بررسی دقیق این موضوع و شیوه حل اختلاف پرداخته‌ایم.

عوامل زیادی در قیمت فیلمبرداری عروسی‌ها دخیل هستند. برای مثال می‌توان به استفاده از دوربین های فول اچ دی و فول فریم اشاره کرد. بنابراین هنگامی که به ارزیابی فیلمبرداری پرداخته می‌شود ابتدا باید اشاره کرد که ابزار‌های استودیو و یا فیلمبردار برای انجام کار چه بوده است. تعداد دوربین‌هایی که به کار رفته و تخصص فردی که فیلمبرداری را انجام داده است نیز اهمیت خاصی خواهد داشت. در کنار ابزار‌های فیلمبرداری می‌توان به آپشن‌هایی مانند سناریو سازی، پشت صحنه‌های جذاب و واقعی، زوایای مختلف فیلم برداری، نوع آتلیه‌ای که در آن عکاسی و فیلم برداری صورت گرفته است و عواملی از این قبیل اشاره کرد.

استفاده از هلی شات در مراسم‌ها و استفاده از دوربین‌های فوق حرفه‌ای 4k، action camera، استفاده از دوربین‌های متععد فیلم برداری، پشتیبانی‌ها هوایی در فیلمبرداری، ضبط صدای حرفه‌ای، فیلم برداری چند زمانه و موارد این چنینی نیز هم در کیفیت و هم در کمیت و زمان فیلمبرداری‌ها تاثیر گذار خواهند بود و به تبع باعث افزایش قیمت فیلمبرداری خواهد شد. کارشناس دادگستری فیلم سازی در مرحله اول ارزیابی خود ابتدا موراد فوق را لحاظ می‌کند. بر اساس عرف بازار هر یک از این آپشن‌ها هزینه‌هایی را به مشتریان تحمیل می‌کند. مثلا به ازای هر دوربین اضافه یک میلیون تومان هزینه فیلمبرداری بیشتر می‌شود.

حالا فرضا در قرارداد منعقد شده بین فیلمبردار و مشتری همه این موارد لحاظ شده است. اما مشتری معتقد است که کیفیت تصاویر و فیلم‌هایی که دریافت کرده‌ است مناسب نیستند. در این مرحله کارشناس دو موضوع دیگر را ارزیابی می‌کند. اول این که هر دوربین و ابزاری نوع خاصی از کیفیت را ارائه می‌دهد بنابراین کارشناس رسمی فیلم سازی با بررسی کیفیت فیلم متوجه پایبندی آتلیه به قرارداد خواهد شد. قاعدتا دوربین‌های فول اچ دی تصاویر فول اچ دی خواهند داشت. بنابراین تعارض در این موراد نشان از عدم استفاده از ابزار‌های توافق شده در قرارداد خواهد بود.

اما ممکن است ابزار‌های مورد استفاده هم طبق قرارداد انجام شده باشد اما مشتری باز هم نسبت به کیفیت فیلم و عکس‌ها اعتراض داشته باشد. در این مرحله کارشناسان ما به تخصص فیلمبرداری، ادیتور‌ها و تدوین فیلم می‌پردازند. در بسیاری از مراسمات کار فیلمبرداری و ادیت و تدوین فیلم توسط افراد حرفه‌ای صورت می‌گیرد و بسته به قرارداد منعقد شده کیفیت فیلم تهیه شده نیز باید بر همین اساس باشد.

برای مثال مواردی چون کادر بندی‌ها، استفاده از دیافگرام، نورپردازی، مدل دادن به سوژه عکاسی و فیلم برداری و جزئیات بسیار تخصصی در عکاسی و فیلم برداری مستقیما در کیفیت فیلم تاثیر گذار خواهد بود و این موضوع بر عهده فیلمبردار و کارگردان مراسم خواهد بود. بخشی از ارزیابی کارشناس فیلم سازی در زمینه توجه یا عدم توجه به همین جزئیات است.

مورد آخری که ممکن است مورد اختلاف واقع شود، آپشن‌های پس از برگزاری برنامه است. برای مثال زمان تحویل فیلم از آپشن‌های مهم برای بسیاری از افراد است که تاخیر در آن می‌تواند موجب اختلاف و ورود خسارت شود. و یا در بسیاری از موارد آتلیه متعهد می‌شود که مثلا برای عکس‌ها و تصاویر مراسم از قاب‌های خاصی استفاده کند و یا آلبوم‌های ویژه‌ای را به صاحب مراسم تحویل دهد. حتی گاها در تعداد این عکس‌ها و آلبوم‌ها نیز اختلاف بروز می‌کند.

و یا منظور از فیلم سازی چند زمانه، انجام چند فیلمبرداری در یک مراسم است. بسیاری از آتلیه‌ها علاوه بر فیلم اصلی یک فیلم مانند پشت صحنه نیز تهیه می‌کنند و یا همزمان از دوربینی برای پوشش میهمانان استفاده می‌نمایند و این فیلم‌ها را در کنار فیلم اصلی به صورت جداگانه تدوین می‌کنند  و گاها حتی از این فیلم‌ها برای بهبود کیفیت و تدوین بهتر فیلم اصلی استفاده می‌کنند.

با توجه به این که تمام این آپشن‌ها در فیلم سازی و عکاسی در مراسمات مورد توجه هستند و افرادی که آگاهی کاملی در این خصوص دارند معمولا در قراداد‌ها نیز این موارد را تعیین می‌کنند پس از دریافت فیلم متوجه برخی کمبود‌ها می‌شوند. با توجه به این که گاها هزینه برخی مراسمات به بیش از چند صد میلیون و هزینه فیلمبرداری هم ده‌ها میلیون تومان می‌شود احتمال بروز اختلاف و تعیین خسارت و لزوم ارزیابی فیلم‌ها ایجاد می‌شود که کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما به بررسی و تعیین میزان خسارت می‌پردازد. در صورت بروز مشکل در حوزه فیلمبرداری می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.

نظر کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما در مورد انتشار فیلم و عکس در فضای مجازی

با پیشرفت فضای مجازی و در بر گرفتن همه ابعاد زندگی انسان میزان جرایم و  سودجویی ها در این زمینه بسیار بالا رفته است. یکی از دلایل آن میتواند کم بودن سواد مجازی انسان ها و ندانستن چگونگی برخورد و رفتار در محیط فضای مجازی. بدون شک قانون هم برای حفظ حریم  خصوصی افراد در این زمینه همچنین پاک نگه داشتن فضای مجازی قوانینی را در نظر گرفته است.

در سال‌های اخیر بخش زیادی از پرونده‌های موجود در مراجع قضائی در خصوص انتشار فیلم و عکس در فضای مجازی است که کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما در خصوص آن اظهار نظر می‌کند. اظهار نظر کارشناس به چند شکل مختلف است. اول این که آیا تصاویر و یا فیلم‌های مربوطه ساختگی هستند یا خیر؟ دوم این که این تصاویر یا عکس‌ها در چه فضایی انتشار پیدا کرده و آیا امکان حذف این اطلاعات وجود دارد یا خیر؟ و نهایتا مباحثی که ممکن است متهم در خصوص هک شدن عنوان کند مورد بررسی کارشناس رسمی دادگستری جرائم رایانه‌ای ماست. در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.

در سال ۱۳۸۸ پلیس فتا که در زمینه امنیت فضای مجازی و اینترنت فعالیت می کند قانون جدیدی را در رابطه با انتشار و تولید محتوا در فضای مجازی در نظر گرفته است. ;کارشناسان ما در آسیب شناسی این زمینه می‌توانند راهنمای خوبی برای شما باشند.

 

از آسیب های این زمینه می توان به مسئولیت انتشار فیلم و عکس اشاره کرد.بر اساس ماده هفتصد و چهل و دو قانون مجازات اگر شخصی بخواهد از طریق رایانه و فضای مجازی اقدام به پخش تصاویر مستهجن کند یا بخواهد معامله ای انجام دهد به عبارتی دیگر اگر شخصی قصد نگهداری ، تجارت و یا ایجاد مفسده داشته باشد به مجازات حبس از سه ماه تا دو سال محکوم می شود. جریمه نقدی در این زمینه نیز از پانصد هزار تومان تا چهار میلیون تومان قابل محاسبه است که این مجازات ها گاها به صلاح دید مرجع قضایی می تواند توام با یکدیگر باشد. تبصره های این قانون عبارتند از :

  • محتویات آثار مستهجن به آثاری گفتی می شود که دارای صحنه ها و تصاویر نامانوس باشد به عبارت دیگر به تصویر ،صوت،متن و... گفته می شود که شامل برهنگی کامل  اندام انسان ،نزدیکی و یا انجام هرعمل جنسی ای می باشد.

البته اگر این جرم در سطحی پایین تر قرار گرفته باشد یعنی اگر این داده ه برای کمتر از ده نفر ارسال شده باشد تنها مجازات آن بین صدهزار تومان تا پانصد هزار تومان می باشد. همچنین اگر کسی اقدام به ترغیب ،استخدام و... افرادی کند که در زمینه تولید و انتشار این موارد کار کنند بین پانصد هزار تومان تا دو میلیون تومان جریمه نقدی می شود. به عنوان مثال اگر کسی در استخدام یک سایت تولید محتوای غیر اخلاقی باشد و تنها موارد داده شده را بر روی اینترنت آپلود کند نیز از نظر قانون مجرم  شناخته شده و در مراجع قضایی محکوم و شامل مجازات پخش تصاویر مستهجن خواهد شد.

همچنین در فصل پنجم مجازات کیفری به هتک حرمت آمده  نشر اکازیب اختصاص داده شده که از ماده 744 تا ماده قانون 746 قانون به این موارد اختصاص داده شده. در ماده 745 قانون آمده است اگر شخصی به وسیله  اینترنت و یا فضای مجازی اقدام به پخش صدا و یا تصویری بکند که مربوط به شخص دیگری باشد که فیلم خصوصی یا خانوادگی حتی اسرار شخصی آن باشد و بدون رضایت آن شخص منتشر گردد و یا حتی در اختیار دیگران قرار دهد به طوری که موجب هتک حیثیت یا آبروریزی بشود . مجازات آن از سه ماه با دو سال و یا جزای نقدی پانصد هزار تومتن تا چهار میلیون تومان محکومیت تعیین شده آن می باشد.

بستر هایی که  یک  شخص می تواند در آن ها مرتکب جرم شود شامل سایت های اینترتی ، شبکه های مجازی از جمله تلگرام و اینستاگرام می شود. بنابراین کانال ها و پیج های که در زمینه مدلینگ و عکس های هنری نیز فعالیت می کنند باید بدانند که که چه چهارچوبی برای آن ها تعیین شده وگرنه ممکن است طبق قانون بالا نیز از سوی مراجع قضایی مجرم شناخته شوند. گردانندان این پیج ها و کانال ها و مدل هایی که  در آن صفحات کار می کنند اگر به تولید محتوا و یا انتشار عکس ها و مطالبی منافی عفت عمومی جامعه اقدام کنند از طریق پلیس مجرم شناخته خواهند شد.

 

در بحثی دیگر مجازات انتشار تصاویر اسکرین شات از چت و یا پیامک نیز شامل می شود طبق ماده قانون 745 و ماده شانزده قانون جرائم رایانه ای برای شخص مجازاتی که در بالا گفته شد در نظر گرفته  می شود همچنین طبق ماده قانون 669 مجازات اسلامی اگر شخصی اقدام به این کار کنند تا 74 ضربه شلاق و یا دو سال حبس برای ایشان اعمال می شود.

 

معمولا افرادی که دچار چنین مشکلاتی می‌شوند با مراجعه به مراکز و دفاتر قضائی اقدام به پیگیری و شکایت می‌نمایند. سوالی که مطرح می شود اینست که آیا شخص بدون داشتن شواهد و قرائن نیز می تواند شکایت کند؟ مثلا شخصی به پلیس فتا مراجعه کرده و مدعی شده است که شخص دیگری عکس های خصوصی وی را پخش کرده و قصد هتک حرمت دارد در پاسخ باید گفت بله شخص می تواند شکایت کند اما اگر پلیس به مدرکی برای اثبات ادعای ایشان پیدا نکند شکایت آن شخص توسط پلیس رد خواهد شد. بنابراین در صورتی که شما مدعی مثلا انتشار عکس‌های خصوصی خود توسط فرد دیگری هستید باید حتما اثبات کنید که چنین موضوعی توسط فردی صورت گرفته و متهم در صورت نپذیرفتن جرم به مراجعه به کارشناسان باید اصالت یا عدم اصالت تصاویر و مستندات را مورد بررسی قرار دهد.

 

بررسی اختلافات در خصوص انتشار عکس و فیلم های خصوصی افراد توسط کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما

در سال‌های اخیر و با گشترش فضای مجازی با یک پدیده نامیمون تحت عنوان انتشار تصاویر و فیلم خصوصی افراد مواجه شده‌ایم. با توجه به امکانی که فضای مجازی ایجاد کرده این تصاویر به سرعت انتشار پیدا می‌کنند و گاها زمینه اختلافات فراوانی به وجود می‌آید. تعداد پرونده‌های قضائی که در این خصوص تشکیل می‌شوند آنقدر قابل توجه هستند که کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما در یادداشتی به طور کامل به بررسی این موضوع و همچنین شیوه ارزیابی جرم و حکم و مجازات انتشار این تصاویر در فضای مجازی پرداخته است.

 تلگرام، اینستاگرام، فیس بوک و واتساپ و بسیاری دیگر از برنامه‌های ارتباطی در فضای مجازی محلی برای انتشار تصاویر خصوصی و فیلم‌های خصوصی افراد شده است. در این موضوع دو مسئله مهم وجود دارد. اولا این که گاها انتشار تصاویر خصوصی توسط خود افراد صورت می‌گیرد که در صورت خلاف عرف بودن به منزله انتشار تصاویر غیر اخلاقی در فضای مجازی است. این تصاویر و فیلم‌ها می‌تواند خشونت بار باشند و یا روابط نامشروع و مسئله حجاب را به دنبال داشته باشند.

اما موضوع دوم بیشتر مورد تاکید ما در این مقاله است و آن هم انتشار تصاویر و فیلم‌های خصوصی دیگران است. قوانین جرایم رایانه‌ای معمولا در این خصوص اظهار نظر دقیقی انجام داده است. معمولا افراد برای تهدید دیگران، خصومت‌های شخصی، اخاذی و حتی اعتبار مجازی اقدام به انتشار تصاویر خصوصی دیگران می‌کنند. موراد زیادی در هر هفته با آن مواجه می‌شویم. حتی در مورادی افرادی که به خارج از کشور سفر می‌کنند و به اصطلاح سلبریتی‌ها به راحتی تصاویر خصوصی و حتی فیلم‌هایی از آنان منتشر می‌شود.

معمولا در مورادی که منجر به هتک حرمت و حیثیت افراد شود بین سه ماه تا دو سال حبس و همچنین جریمه نقدی بین پانصد هزار تا چهار میلیون تومان برای متخلفان در نظر می‌گیرند. اما مسئله‌ای که کارشناس دادگستری فیلم سازی عکاسی با آن روبرو است تعیین میزان جریمه نیست چرا که این مسئله توسط قاضی پرونده تعیین می‌شود. کارشناس مذکور به بررسی خود تصاویر و شیوه انتشار آن می‌پردازد.

گاها ممکن است تصویر منتشر شده از یک فرد کاملا عادی و بدون مشکل باشد اما رضایت فرد مقابل برای انتشار اخذ نشده باشد در این صورت کارشناس فیلم سازی عکاسی باید در خصوص نوع تصویر، نوع انتشار و هتک حرمت و حیثیت احتمالی که در پی داشته است مشاوره لازم را به مسئول دادرسی دهد. معمولا این مورد هم کمتر اتفاق می‌افتد.

اما در مورادی انتشار فیلم خصوصی و عکس افراد با حالت خاصی صورت می‌گیرد. برای مثال تصاویری از یک فرد در یک خانه و یا جشن و یا مراسم منتشر می‌شود و یا تصاویری که خلاف عرف و اخلاق هستند انتشار می‌یابند. معمولا شکایت از افراد منتشر کننده با شاکی خصوصی صورت می‌گیرد مگر این که تصاویر حاوی پیام‌های غیر اخلاقی و مستهجن باشند که بدون شاکی خصوصی هم مورد تعقیب قضایی قرار خواهد گرفت.

با توجه به این که ممکن در است در جریان انتشار کذب و تقلب زیادی هم صورت بگیرد به همین دلیل کارشناس رسمی فیلم سازی عکاسی در خصوص تقلبی بودن و تغییر دادن تصاویر نیز اظهار نظر خواهد کرد. این که تصاویر با رضایت صاحب تصویر صادر شده یا خیر بسته به مستندات متهم و شاکی و نظر نهایی قاضی دارد و کارشناسان دخالت چندانی در این موضوع نخواهند داشت.

برای مثال معمولا تصاویری منتشر می‌شود و شاکی ادعا می‌کند علاوه بر این که این تصاویر باعث هتک حیثیت او شده است تصاویر کاملا جعلی است. معمولا در این موراد بیشتر از کارشناسان رسمی ما استفاده می‌شود. و یا در سال‌های اخیر انتشار اسکرین‌شات‌ها از پیام‌های خصوصی افراد در قالب عکس‌ها بسیار رواج یافته است که از نظر کارشناس دادگستری فیلم سازی عکاسی مصداق انتشار تصویر خصوصی است.

و یا در مورادی مشاهده شده است که آتلیه‌ها و استودیو‌ها برای تبلیغات و یا حتی اخاذی اقدام به انتشار تصاویر خصوصی افراد می‌کنند. حتی گاها این تصاویر به طرق مختلف ممکن است از سیستم‌های استودیو دزدیده شوند و علاوه بر هتک حرمت افراد مسائل زیادی را نیز برای صاحبان آتلیه‌ها ایجاد کنند. معمولا همین مثال موضوعات بسیار پیچیده‌ای ایجاد می‌کند که کارشناسان زیادی در خصوص آن اظهار نظر می‌کنند.

در صورت بروز مشکل و به وجود آمدن مسائل فوق می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید.